Eveniment

Va face un an de pușcărie după ce a scuipat un polițist

Un bărbat de 43 de ani din comuna gorjeană Cătunele a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu executare, pentru ultraj. Acesta a amenințat și scuipat un polițist. 

Fapta a avut loc în seara zilei de 3 noiembrie 2019. Agentul Poliţiei Municipiului Motru a oprit, în trafic, pe Calea Tismanei din localitate, mașina condusă de tatăl acestuia, pentru control. Când a auzit că tatăl său va fi amendat, bărbatul, care era pasager pe bancheta din spate a autoturismului, a început să îl injure pe polițist. 

”Persoana vătămată s-a deplasat la uşa spate stânga a autoturismului oprit moment în care inculpatul a început să o înjure şi să o scuipe, iar martorul a coborât de la volanul autoturismului şi a încercat să închidă uşa spate a autoturismului, dar nu a reuşit întrucât inculpatul o împingea din interior cu piciorul, moment în care persoana vătămată a observat că inculpatul avea în mâna dreaptă o sticlă, pe care o ţinea de gât şi, imediat, a ridicat sticla la nivelul capului său şi i-a adresat injurii persoanei vătămate, intenţionând să coboare din autoturism şi să lovească persoana vătămată”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru. 

Cu sprijinul colegului de patrulă, un jandarm, a reușit să-l imobilizeze, iar apoi l-au condus la secția de poliție. ”După ce a fost adus în sediul Poliţiei Municipiului Motru, inculpatul a adresat din nou ameninţări persoanei vătămate, spunându-i că o omoară, că o va aştepta când nu va fi în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi o va tăia cu cuţitul. Ameninţările adresate de inculpat persoanei vătămate, i-au creat acesteia o stare de temere”, se mai arată în documentul de la instanță.

Acesta, pe lângă faptul că va sta o vreme în detenție, a fost obligat de magistrați la plata de daune morale în sumă de 20.000 lei agentului de poliție. 

Hotărârea pronunțată în data de 16 decembrie de Judecătoria Motru nu este definitivă și poate fi contestată. 

 

Vizualizări: 1,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: