antiVirale

Numeroase surprize la „Urcatul oilor la munte”

Primăria Orașului Novaci anunță că va organiza la Novaci Festivalul Folcloric Păstoresc ”Urcatul oilor la munte”, pe data de 21 mai 2023.

Cu această ocazie, în fiecare an, novăcenii își amintesc obiceiurile moștenite din străbuni privind ritualul ”urcatului la munte”. Evenimentul, devenit o tradiție este precedat de diverse activități culturale desfășurate  sub genericul ”Zilele culturii novăcene”.

Novăcenii și nu numai ei, sunt invitați să participe la evenimente culturale precum Festivalul de teatru ”Sabin Popescu” – în zilele de 16, 17 și 18 mai începând cu ora 12.30. La concurs s-au înscris 24 de trupe de teatru din tot județul. Vor evolua pe scena Casei de Cultură Novaci peste 300 de elevi și tineri, alături de profesorii și instructorii lor, în fața unui juriu condus de renumitul regizor novăcean Andrei Măjeri. „Anul acesta iubitorii de teatru sunt invitați la întâlniri cu mari actori gorjeni: Eeugen Titu, marți 16.05.2023, ora 12.30 iar în cadrul festivității de deschidere a festivalui – concurs vor fi prezenți și alți mari actori gorjeni. Joi seara, la ora 18,00 vă invităm  la o SEARĂ DE TEATRU, cu actori renumiți ai Teatrului ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, care vor prezenta publicului basmul muzical "Sânziana și Pepelea", după Vasile Alecsandri, în regia domnului Cosmin Brehuță, fost președinte de juriu și voluntar de suflet al Școlii de Vară Novaci 2022”, au anunțat organizatorii.

Vineri 19 mai 2023, iubitorii de folclor pentru copii se întâlnesc la Novaci în cadrul Proiectului Regional ”Tradiții și obiceiuri din străbuni”, coordonat de d-na prof. Popescu Maria. Lucrările proiectului vor fi precedate de lansarea de carte ”BUNICUL”, autoare  fiind scriitoarea franco – română, Carmen Mihai. Lansarea de carte este realizată cu sprijinul conducerii Liceului Teoretic Novaci, prof. Alina Țicu, cu ocazia vizitei unei delegații franceze la Novaci.

Sâmbătă, 20 mai 2023, se deschid porțile Târgului tradițional din Pădurea Hirișești iar scena din Pădurea Hirișești va fi gazda unui spectacol dedicat tineretului, iubitorilor de muzică populară, etno și ușoară. 

 Activitatea culturală desfășurată în această perioadă este organizată si coordonată de Casa de Cultură Novaci cu sprijinul grădinițelor, școlilor și liceului din orașul Novaci, al secțiilor externe ale Scolii Populare de Artă "C-tin Brâncuși" din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: