Social

Ce încearcă o primărie din Gorj să facă prin PNRR

Primăria Bălănești din județul Gorj a depus un proiect prin Programul Național de Redresare și Reziliență, prin care vrea să obțină fonduri europene pentru digitalizarea localității. Proiectul ”Bălănești, comună inteligentă” presupune accesul non-stop al populației la serviciile primăriei.

”Este vorba de acel proiect prin care se alocă unităților administrativ teritoriale din mediul rural suma de 324.000 de euro pentru digitalizare. Noi am depus deja proiectul prin care comuna Bălănești poate deveni o ”comună inteligentă”. Este vorba de un sistem cu aplicații inteligente implementat la nivelul primăriei și vorbim în felul acesta de un alt tip de funcționare al unității administrativ teritoriale”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din comuna Bălănești.

Cetățenii pot depun on-line diferite cereri, sesizări, notificări le pot urmări exact drumul, la ce compartiment se află, cum sunt soluționate și vor primi răspunsul on-line, fără a fi nevoie să se deplaseze la primărie. 

Pe de altă parte, va fi modernizat și sistemul de supraveghere video a localității. ”În cadrul aceluiași proiect am prevăzut și modernizarea sistemului de supraveghere video existent”, a mai spus primarul din Bălănești.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: