Actualitate

Cinci oferte pentru cumpărarea unei termocentrale

Cinci firme sunt interesate să cumpere termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, nu două cum a spus ministrul Energiei. Trei dintre acestea sunt străine, a declarat administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

"Sunt cinci solicitări transmise din partea unor firme interesate să participe la licitaţie. Două sunt firme româneşti, iar trei sunt din străinătate. Administratorul judiciar al CEH lucrează la elaborarea anunţului de licitaţie, care va fi publicat într-un timp scurt", a precizat administratorul special al CEH.

Cel mai probabil, anunţul de licitaţie va fi publicat după finalizarea procesului de disponibilizări colective din cadrul termocentralei.

Peste 600 de angajaţi ai termocentralei Mintia au depus cereri pentru a fi incluşi pe listele de disponibilizări, dar se așteaptă ordonanța de urgenţă pentru acordarea venitutului de completare. "Întregul personal de la Termocentrala Mintia s-a înscris pe listele de disponibilizare. Sunt 607 angajaţi care şi-au depus cereri de disponibilizare", a menţionat Roşu.
Cu zece mii de euro vor pleca acasă salariații. De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de patru ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.

CEH este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi din exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan. Compania se află în procedură de insolvenţă.

 

Vizualizări: 3,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: