Diaspora

Novak Djokovic vs. Australia. Sârbul are argumente și câștigă!

A început procesul lui Novak Djokovic. Judecătorul a decis ca Nole să fie eliberat din hotelul refugiaților pentru a putea fi audiat!.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Woods, l-a acuzat pe delegatul guvernului australian de „o lipsă totală de probe” atunci când i s-a cerut să explice de ce există motive pentru anularea vizei.

Wood spune că, în conformitate cu cerinţele privind cererea de viză, Djokovic a făcut o declaraţie de scutire medicală de la vaccinare, aşa cum i se cerea şi nu era obligat să furnizeze dovezile pentru acea scutire medicală. El a spus că este evident fals să se sugereze că sunt necesare dovezi medicale.


Dar el a menţionat că Djokovic a furnizat în cele din urmă acele dovezi.

Avocaţii liderului mondial mai susţin că Djokovic nu a fost informat din timp că viza îi este anulată şi că, în conformitate cu legea migraţiei, ar fi trebuit să ştie acest lucru, pentru a se putea apăra.

Nicholas Wood spune că dovezile medicale pentru scutirea lui Novak Djokovic au fost trimise înainte de a zbura în Australia pentru Australian Open.

El spune că „în mod evident nu este cazul” că a încălcat regulile de biosecuritate şi „orice concluzie contrară este eronată”.

„Domnul Djokovic a furnizat dovezi, atât înainte de îmbarcare, cât şi după sosirea la Tullamarine”, a spus el.

„La 4 dimineaţa, i s-a cerut să-şi închidă telefonul, ceea ce a făcut, a spus el. O mare parte a nopţii, între miezul nopţii şi 7.42 a.m. – când viza i-a fost efectiv anulată – nu a putut comunica. Apoi i-a exprimat delegatului acest lucru: ”Dacă mi-aţi putea acorda suficient timp atunci când cei de la Tennis Australia şi agentul meu se vor trezi, voi putea comunica cu ei prin telefon, ceea ce ne-ar permite să vă oferim tot ce doriţi”, se arată în pledoaria avocaţilor.

Judecătorul Anthony Kelly a fost de acord cu avocaţii lui Djokovic şi a spus că sârbul a primit scutire medicală de la două entităţi medicale diferite din Australia.

„Ce putea să facă mai mult acest om?”, a spus Kelly.

Avocatul Guvernului australian, Christopher Tran, a afirmat că vameşii nu au avut nicio intenţie să pună presiune pe Djokovic, însă judecătorul Kelly a afirmat că dovezile sugerează că liderul ATP s-ar fi putut simţi sub presiune.

Prima parte a audierilor s-a încheiat şi va continua cu pledoaria acuzării.

actualizare: Judecătorul Anthony Kelly a decis în favoarea lui Novak Djokovic în procesul privind anularea vizei acordate liderului mondial din circuitul ATP, transmite Reuters.

Astfel, judecătorul a desființat decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic și a obligat guvernul la plata cheltuielilor de judecată

Kelly a dispus ca Djokovic să fie eliberat din detenție în cel mult 30 de minute și să primească pașaportul și efectele personale eliberate.

Consilierul guvernamental Christopher Tran a spus că ministrul imigrației, Alex Hawke, va analiza dacă își va exercita o prerogativa personală prin care poate anula viza


Aceasta înseamnă că, odată ce prima decizie privind viza lui Djokovic este revocată, Hawke ar putea să o anuleze din nou.


Judecătorul Kelly a precizat că, dacă ministrul ia decizia de a-i retrage viza, atunci Djokovic nu se va putea întoarce timp de trei ani în Australia. Judecătorul a adăugat că se așteaptă să fie "informat în avans pe deplin" dacă va fi solicitat pentru procedurile viitoare.


"Dintr-un numit punct de vedere, miza a crescut mai degrabă decât a scăzut", a adăugat Kelly.


 

Vizualizări: 1,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: