Actualitate

Cică anul acesta încep lucrările la noile grupuri pe gaze

Ministerul Energiei susține într-un răspuns dat senatorului de Gorj Ion Iordache că lucrările la noile grupuri pe gaze de la Ișalnița și Turceni încep anul acesta sau cel mai târziu la anul. Și vor fi gata în 2026 - 2027.

Acum, să fim serioși. Pentru grupul de la Turceni, în doi ani, abia stabiliră investitorul cu care să se asocieze. Până fac firma, până accesează banii din Fondul de Modernizare, până fac studiul de fezabilitate, licitația... se și face 2026. Mira-m-aș să înceapă lucrările mai devreme. 

Am o veste proastă pentru PNL și PSD. Anul 2024, ăla cu multe alegeri, o să îi prindă tot la stadiul de hârtii cu noile grupuri pe gaze de la Complexul Energetic Oltenia. Nici măcar prima cărămidă nu va fi pusă.

În răspunsul primit de Iordache de la Ministerul Energiei se fac referiri și la grupurile pe gaze de la Mintia și Paroșeni, dar acolo nici măcar nu sunt asumate termene.

“Se are în vedere găsirea unui investitor care să dezafecteze centrala și să ecologizeze terenul, urmând să finanțele construcția unui nou grup pe gaze”, se arată în documentul semnat de secretarul de stat trimis de PSD Gorj în minister, Constantin Ștefan. Nu mai bine vă apucați de noul grup, faceți studiul de fezabilitate, trageți magistrala de gaze și demolați apoi termocentrala?

 

Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: