Actualitate

Cer bani de la Consiliul Județean

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Gorj a solicitat Consiliului Județean Gorj să finanțeze din bugetul local achiziționarea unor echipamente necesare Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, instituții cu atribuții în respectarea ordinii publice.

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a solicitat achiziționarea unor echipamente tehnice, estimate la valoarea de 464,60 mii lei, necesare atingerii obiectivului prioritar stabilit la nivelul Poliției Române, respectiv ,,Creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranța stradală și rutieră”. 

Este vorba de o dronă, un ,,Sistem Stereomicroscop”, o cameră cu termoviziune, un obiectiv pentru aparat foto și șase aparate Drug Test, dar și de echipamente de protecție pentru polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și de 80 de veste reflectorizante pentru cei de la rutieră.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Tudor Vladimirescu” Gorj a solicitat o serie de echipamente estimate la valoarea de 220,18 mii lei, pentru asigurarea dotării minime a efectivelor subunităților care își desfășoară activitatea în zonele montane greu accesibile, precum și la adunările cu public numeros. Aici vorbim despre aparat foto cu obiectiv, cameră video, căști comunicații, dar și de echipamente de alpinism pentru jandarmii montani.

Vizualizări: 1,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: