Diaspora

Cel mai bogat român, mort în accident aviatic

Avionul prăbușit, duminică, 3 octombrie, la Milano aparținea românului Dan Petrescu, multimilionar cu afaceri în domeniul imobiliar, iar în avion se aflau acesta, alături de soția și copilul lor, plus cinci cinci parteneri de afaceri din Corsica. Ei călătoreau spre Sardinia, unde familia Petrescu deținea o casă. 

Aparatul, un Pilatus PC-12 care decolase de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia din Sardinia, sudul Italiei, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, la începutul după-amiezii, la San Donato Milanese, o comună cu circa 30.000 de locuitori la sud-est de capitala Lombardiei, potrivit cotidianului milanez Corriere della Sera.

Avionul a luat foc după ce s-a izbit de o clădire de birouri goală în curs de renovare. Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, printre care un copil, au decedat, adaugă Il Corriere.

Clădirea de birouri, unde se află de asemenea un parking pentru autobuze, se află lângă staţia de metrou San Donato, care leagă oraşul de Milano.

"Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut în picaj, fără a face manevre, pur şi simplu s-a prăbuşit", potrivit unui martor citat de cotidian.

Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, ar fi fost deținătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro, iar Ion Țiriac declara că este cu adevărat cel mai bogat dintre români.

Supranumit ”miliardarul din umbră” a fost partenerul de afaceri al lui Ţiriac imediat după Revoluţie. Acesta era foarte discret: conducea maşini vechi, printre care un Logan şi se îmbrăca modest.

Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, iar lunar încasa milioane de euro din chirii. 

Vizualizări: 1,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: