Actualitate

Cea mai mare cantitate de piatră folosită pentru reabilitarea drumurilor din cariere

Administrația Complexului Energetic Oltenia a folosit în acest an cea mai mare cantitate de piatră pentru întreținerea drumurilor din carierele miniere.

Măsura vine după ce, la începutul acestui an, nămolul de pe drumurile folosite de mașinile de transport persoane a dus la o adevărată tragedie la Cariera Jilț Sud, trei persoane găsindu-și sfârșitul în urma evenimentului.

Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, conducerea companiei a luat decizia de a reabilita tronsoanele de drum încă din această vară. Liderii de sindicat din cadrul producătorului de energie pe bază de cărbune spun că, mai există lacune pentru anumite porțiuni de drum, însă acest lucru urmează să fie remediat în cel mai scurt timp.

„Pot să vă spun că, în ceea ce privește cantitatea de piatră care a fost băgată, anul acesta a fost cea mai mare cantitate de piatră care a fost utilizată pe drumurile din carieră. Cu toate acestea nu trebuie negat faptul că mai există lacune și drumuri care pot fi îmbunătățite și trebuie să se întâmple acest lucru pentru că nu se ridică la standardele necesare ca să se poată circula în condiții bune, mai ales că urmează sezonul rece și acum este cel al ploilor”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

 

Vizualizări: 3,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: