Social

Încep lucrările de montare a stâlpilor de troleibuze în Târgu Jiu 

Începând de luni vor demara lucrările de montare a stâlpilor rețelei electrice pentru troleibuze în Târgu Jiu, acestea urmând să se efectueze pe timp de noapte.

Au ajuns la Târgu Jiu primii 20 de stâlpi ai reţelei electrice pentru troleibuze, stâlpi care îi vor înlocui pe cei vechi și ruginiți. 

Municipalitatea a anunțat că transportul în comun din municipiu va fi modernizat prin aceste lucrări dar și altele care vor urma. 

Proiectul, cu finanțare europeană, prevede modernizarea transportului în comun din Târgu Jiu și este în valoare de aproximativ 24 de milioane de euro. Acesta include 15 troleibuze noi; 13,62 km rețea de contact (cale dublă) modernizată; 2,7 km rețea incintă (cale simplă) modernizată; 0,36 km rețea nouă (cale dublă); Autobază modernizată; Stații de așteptare modernizate; Sistem de e-ticketing creat (pentru 15 vehicule, 40 stații, 40 puncte reîncărcare). 

Obiectivul general al proiectului îl constituie reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Târgu Jiu prin reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de transport public.

Lucrările vor demara începând de săptămâna viitoare și se vor efectua pe timp de noapte, pentru a nu afecta circulaţia.

Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: