Social

Campanie de prevenire a delincvenței juvenile

Campania se va derula în Gorj până la finalul lunii iunie și va urmări prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor.

Elevii vor fi informați despre consecințele comiterii de fapte antisociale, iar adulții, cu privire la modul de acțiune și a măsurilor pe care trebuie să le ia în cazul comiterii de către copii de fapte ce contravin normelor legale.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu DGASPC Gorj, ISJ Gorj - Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și IJJ Gorj, au organizat, joi, o activitate preventiv-educativă la sediul amfiteatrului Facultății de Inginerie din Târgu-Jiu.

Activitatea a constat în punerea în scenă de către elevi de clasa a VII-a de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” a unei scenete care a abordat diverse teme, precum consumul ilicit de substanțe psihoactive, conduita necorespunzătoare la școală sau în societate și fenomenul de bullying.

Ulterior, polițiștii, împreună cu un jandarm și un psiholog, au purtat discuții interactive cu elevii, pe baza aspectelor relevate în sceneta prezentată, fiind curioși să afle mai multe detalii referitoare la răspunderea penală, materială și contravențională. 

La activitate au participat aproximativ o sută de elevi și patru cadre didactice.

Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: