Social

Fabrică de peleți și la Bălănești 

Un investitor privat din comuna gorjeană Bălănești vrea să înființeze o fabrică de peleți în localitate. Proiectul are o valoare de aproape 91 mii lei și ar urma să fie pus în operă în circa un an. 

Construcția, care va avea o suprafață de 70 mp, va fi realizată în satul Ohaba. Investitorul încearcă să obțină în această perioadă avizele necesare pentru a putea demara lucrările. 

”Alegerea sistemului de încalzire centrală este o problemă în majoritatea
gospodăriilor, compararea soluțiilor și eficiența produselor sunt extrem de importante pentru a lua decizia corectă. Prin urmare, atunci când se caută soluții pentru încălzire ieftină și eficientă nu poate lipsi din calcul încălzirea cu peleți – încălzire preferată în ultimii ani din diverse motive-plus sistemul de ardere al biomasei”, scrie în memoriul de prezentare depus de investitor la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj în vederea obținerii acordului de mediu. 

În ultima vreme, numeroși investitori privați au inițiat demersurile pentru a înființa fabrici pentru producerea peleților în diverse localități din Gorj, precum Crasna, Dănești sau Bălești. 

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: