Anchetă

Ce pretenții are un angajat al Teatrului "Elvira Godeanu", plătit din bani publici cu 9725 lei lunar! 

O coregrafă de la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" și-a dat demisia la două luni după ce a aflat că trebuie să vină la serviciu și să muncească pentru salariul pe care îl primește. Obișnuită cu "frecatul mentei" prin neprezentare, coregrafa Mălina Andrei și-a făcut publică demisia, susținând că nu este de acord cu fișa postului, semnarea condicii și prezența la locul de muncă de unde își ia salariul. Pe scurt, coregrafa nu prea avea obiectul muncii, își lua salariul stând acasă, iar când noua conducere a teatrului i-a cerut să muncească, s-a supărat. Foarte important, salariul distinsei coregrafe, chiar și prin neprezentare, era de 9725 lei lunar!!!!

Din 2018 și până în acest moment, Mălina Andrei nu a prea avut de lucru pentru că teatrul din Târgu Jiu este unul dramatic și nu de revistă, așa cum s-a străduit vechea conducere să transforme acest teatru prin montarea unor spectacole ce se voiau muzical- coregrafice, dorindu-se justificarea angajării doamnei Mălina Andrei ca și coregraf. 

Mălina Andrei primea salariu lunar pentru 2 spectacole pe an. Un calcul simplu arată că, cu banii pe care îi primește timp de un an, puteau fi plătite nume grele ale teatrului mondial pentru 2-3 spectacole.

În altă ordine de idei, ce atâtea plânsete și vaiete, când lucrurile stau foarte simplu. Peste tot în lumea asta, ca să iei un salariu trebuie să te prezinți la muncă măcar. Și nu discutăm de orice salariu. Mai spune dumneaei că a acceptat să se angajeze la Teatrul "Elvira Godeanu" în 2018, după insistențe, plecăciuni și covoare roșii așternute de vechea conducere. Îmi și imaginez cum a decurs "invitația rugăcioasă"- (vă rugăm stimată doamnă, haideți la noi și vă dăm salariu vreo 2000 de euro pe lună, nu este cazul să veniți la serviciu decât când doriți, aici la teatru este moșia noastră, să-i ia dracu de proști pe târgujieni că oricum nu știu cu ce se mănâncă arta). Nu? Am omis un aspect. Cred că în convenție au stipulat și interzicerea termenului de ban public! Nu de alta, dar doamna nu suportă termenul. 

Opriți-vă în a vă face de râs. Folosesc pluralul intenționat, fiindcă am mare încredere în "valuoarea" voastră. Deja se încaieră unii și alții să vă angajeze pe 40...50... 100 mil pe lună, la STAT degeaba. Și, care mai bagi câinii în măcelărie... să nu te aștepți ca atunci când vrei să-i dai afară, că nu te vor mușca!

Actualizare: Mă scuzați că nu sunt om de cultură și nu am înțeles cum stă treaba cu vedetele remunerate pentru stat acasă. Acum m-am interesat și am aflat cel mai bun exemplu. Lui Messi, de când a fost transferat în SUA, la orele zilnice de antrenament îi plimbă ăia doar tricoul prin teren și sală. Apoi, la meciurile oficiale îl așează pe steagul de la colțul terenului la derută, ca să-l mai și marcheze 2-3 fundași. La mintea unora, el nu muncește, nu se antrenează, nu joacă, șade efectiv în pat, doar pentru că-i vedetă! Pas că sunteți într-un impas, copleșiți de penibil.

Vizualizări: 4,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: