Anchetă

Uite fapta, nu e fapta! Lăcătușu a dat cu basca de pământ!

Într-un articol anterior, redactorii sabotorii.ro prezentau o serie de întâmplări petrecute la finalul competiției "Cupa Stejeret - Etapa III", ce îl au în prim-plan pe agentul de la poliția rutieră Mihai Bogdan Lăcătușu. Acesta, prin excesul de zel caracteristic, a dat mai multe amenzi, a ridicat mai multe certificate de înmatriculare, permise, ba chiar s-a ajuns și la întocmirea unui dosar penal, păgubași fiind chiar piloții participanți la raliu.

Răzvan Șchiopu s-a ales cu permisul luat, dar și cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat pe drumurile publice. Acesta a urcat mașina cu care concurase pe platformă, pentru a o duce spre casă. Pentru că a manevrat vehiculul câțiva metri cu spatele, pe tronsonul unde avusese loc cursa, polițistul Lăcătușu l-a abordat direct și agresiv, chestionându-l de actele acestuia și ale mașinii.

În urma neprezentării actelor mașinii, polițistul l-a invitat pe pilot la secție, pentru întocmirea dosarului penal pentru conducere a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat pe drumurile publice, doar că a omis un mic detaliu... important! Polițistul era obligat să verifice seria de șasiu a mașinii, ceea ce nu a făcut. Surpriza mare, însă! 

La verificarea seriei de șasiu a mașinii cu pricina, pe un site de specialitate, am constatat faptul că autovehiculul este, de fapt, înmatriculat, având doar ITP și RCA expirate. Pentru acestea, conducătorul ar fi trebuit amendat contravențional, însă faptele nefiind de natură penală.

Mai grav este faptul că reprezentații IPJ Gorj s-au grăbit să transmită comunicat de presă, cu privire la dosarul penal întocmit de către polițistul "ruptierist". Astfel de "eroisme" creponate sunt des promovate de către conducătorii, deseori invizibili, ai poliției gorjene. 

Trecând peste răutățile și frustrările d-lui Lăcătușu, un lucru este clar. Activități și competiții, indiferent de ce natură sunt ele, zic că trebuie încurajate, nicidecum pulverizate. Asta se simte de jos, de la firul ierbii. Mai mult decât atât, avem convingerea că dacă se organiza un "marș curcubeic" cu băiete defilând, vitejia d-lui ruptierist pălea instant, căutând să nu-i deranjeze nici măcar cu o floare. Ba cred că se și înregimenta în parada oficială pentru a demonstra mai marilor sultani că noi respectăm egalitatea de gen.

Vizualizări: 7,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: