Actualitate

CE Oltenia cumpără o fostă primărie 

Complexul Energetic Oltenia negociază cu administrația locală din comuna Mătăsari pentru achiziția a două imobile. Este vorba de două clădiri din satul Runcurel, cel care va dispărea în curând de pe harta Gorjului, fiind situat pe coridorul de expropiere pentru extinderea carierei miniere Jilț Nord. 

Cele două imobile, care urmează să fie afectate de lucrări, au fost cândva de mare importanță pentru cetățenii acestui sat. Una dintre clădiri a fost sediul primăriei Runcurel, iar cealaltă este fosta Școală Runcurel. 

Pentru a putea vinde aceste clădiri, administrația locală din Mătăsari a trecut imobilele care se află pe terenurile cuprinse în perimetrul culoarului de expropiere din domeniul public al comunei în domeniul privat, printr-o hotărâre de Consiliu Local din anul 2018.

Primarul Gheorghe Gașpăr a fost împuternicit recent de Consiliul Local Mătăsari pentru a negocia cu CE Oltenia în vederea vânzării celor două imobile. Multe dintre clădirile din Runcurel care se aflau pe culoarul de expropiere au fost deja demolate, însă mai sunt încă localnici care refuză să-și părăsească locuințele.

Vizualizări: 2,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: