Actualitate

Cei șase sute de angajați noi de la CE Oltenia ar putea fi pensionari

Complexul Energetic Oltenia are acordul Ministerului Energiei pentru a angaja 600 de persoane anul acesta, dar mare parte dintre ei vor fi cei care se vor pensiona anticipat. Asta deși sunt două mii de cereri de angajare depuse la companie.

La finalul anului, CE Oltenia trebuie să aibă cu două mii de angajați mai puțin, pentru a respecta planul de restructurare.

Pe cale de consecință, cei 600 de salariați vor avea contract de luna viitoare și până la finalul anului, iar în paralel din companie vor pleca oameni.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului, a explicat că angajările vor fi pe perioadă determinată: “Trebuie să angajăm 600 de oameni pe durată determinată: aprilie - 31 decembrie 2022. Este posibil ca, după 31 decembrie 2022, acești colegi să continue activitatea, este o altă situație, dar acest lucru nu se știe. Suntem în pragul unei crize energetice majore".

Practic, cei care se vor încadra pentru pensionare la 52 de ani, dar se simt în putere, vor putea face cerere să rămână angajați câteva luni, aceasta fiind una dintre ipotezele de lucru.

Este posibil ca aceștia să poată fi încadrați și anul viitor pe perioadă determinată, dacă va continua criza energetică.

Legea care va permite pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor a fost trimisă la promulgare la președintele Klaus Iohannis, fiind o chestiune de zile până când va intra în vigoare.

Vizualizări: 8,510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: