Actualitate

Salariații CE Oltenia au primit ce au cerut. Creștere salarială fără precedent!

Salariații CE Oltenia vor beneficia de o creștere substanțială a veniturilor, așa cum au solicitat la ultimele negocieri dintre sindicate și administrație. Cel puțin asta susțin reprezentanții salariaților, care spun că această creștere a fost convenită inclusiv la nivel central, în urma discuțiilor de marți, 15 martie, de la Ministerul Energiei. 

Astfel, fiecare salariat ar urma să primească mai bine de 2000 lei brut în plus la salariu. ”În calitate de reprezentant al salariaților în comisia de negociere al CCM, am participat la Ministerul Energiei pentru discuții cu Ministrul Energiei, secretarii de stat și președintele Directoratului CEO cu privire la mărirea fondului de salarii. În timpul negocierii, Ministrul Energiei a purtat discuții cu Ministrul Finanțelor pentru identificare soluțiilor care să aibă ca rezultat mărirea fondului de salarii. După 5 ore de negociere, salariații CEO vor beneficia de o creștere brută de 2020 lei lunar”, a anunțat Bebe Bîrsanu, reprezentant al salariaților la discuțiile de la Ministerul Energiei. 

Bîrsanu a explicat cum vor fi acordați acești bani. 380 lei brut vor primi salariații de la 1 ianuarie și încă pe atât vor fi incluși în salariu de bază începând cu 1aprilie. Va fi acordat un sport de carieră și pericol de 304 lei brut, tot din luna aprilie. ”Adaos de la 1200 la 1750 brut (a fost preferată această variantă motivul fiind acela ca salariații să aibă aceeași creștere - începând cu 01.01.2022, toate sporurile, adaosul și celelalte facilități sunt securizate prin CIM al fiecărui salariat”, a explicat reprezentantul salariaților CE Oltenia la aceste discuții. 

De asemenea, cele trei prime vor avea valoare de 2000 lei brut fiecare, la fel și cota de combustibil, va fi tot de 2000 lei brut. Mai mult, va fi prevăzut un fond de armonizare de 200 lei brut de salariat ”pentru a se putea realiza echilibrarea pe aceeași meserie”.

 

Vizualizări: 9,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: