Actualitate

CE Oltenia a câștigat procesul cu Bankwatch. Vezi decizia instanței!

Victorie a Complexului Energetic Oltenia în procesul cu Bankwatch. Curtea de Apel București a decis că suspendarea acordului de mediu pentru Cariera Roșia nu este întemeiată.

Cariera poate lucra acum din nou la capacitate, dar a pierdut două luni în care ar fi trebuit să asigure mare parte din stocurile pentru iarnă.

“Admite recursurile, casează Încheierea din data de 17.06.2022, şi, rejudecând, respinge, ca nefondată, cererea de suspendare a executării deciziei de încadrare nr. 11742/09.01.2020 şi a acordului de mediu nr. 8/2020. Definitivă”, este decizia de astăzi a judecătorilor.

Cariera Roșia a fost închisă la jumătatea lunii iunie, după ce Tribunalul București a admis cererea Bankwatch privind suspendarea acordului pe mediu până la judecarea pe fond, adică până când judecătorul se lămurește dacă acesta a fost emis legal de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

Pe lângă faptul că este absolut ireal să pornești de la premisa că un document emis de stat este ilegal, România este în plină criză energetică, facturile la utilități devenind mari chiar și dacă ne raportăm la salariile judecătorilor.

Mai mult, toată Europa redeschide termocentralele pe cărbune pentru a trece iarna cu bine, numai liderii USR din România au mers la Cariera Roșia nu să vadă în ce condiții grele muncesc minerii, ci pentru a se filma în timp ce sună la 112 și cheamă polițiștii să oprească activitatea.

Închiderea carierei pe termen lung ar fi avut consecințe economice grave pentru CEO. ”Reducerea producţiei Complexului Energetic Oltenia cu cca. 2.226.670 MWh (185.533 MWh/luna) reprezintă energia consumata de cca 927.665 de gospodarii (la un consum mediu de 200 KWh/luna/gospodărie). Lipsa acestei energii electrice din piaţa nu poate fi compensata în actualul context de energia hidroelectrica şi/sau energia produsa în centralele pe gaz. În condiţiile actuale de seceta severa cantitate de energie produsa în hidrocentrale este mult diminuata şi acestea nu pot prelua cantitatea lipsa din piaţa”, a menționat compania în recursul depus la instanță.

 

Vizualizări: 9,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: