Politică

Gorjean numit secretar de stat în MAE

Andrei Novac a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, vineri, în Monitorul Oficial.
Andrei Novac este un scriitor din județul Gorj, ginere al președintelui Consiliului Județean Constanța, care și-a anunțat susținerea pentru premierul Cîțu la alegerile din PNL.

Novac a fost directorul Centrului Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român și se vehicula o negociere pentru numirea acestuia la șefia ICR.

Andrei Novac s-a născut în 1983, în Târgu-Jiu. Este licențiat în istorie al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie.

A publicat în majoritatea revistelor de cultură din România. Din mai 2009, este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A publicat volumele: Poezii (2000); Miez de talpă (2003), A nouăsprezecea inimă de înger (2003), Vârstasării (2006), Locul în care întorc tramvaiele (2008), Aceiași (2011), Regula timidității (2016), Valentin Tașcu, solitarul promoției 70 (2016), Prin închisori și prin libertate, Editura CarteaRomânească, București 2018.

Tot vineri, premierul l-a numit pe Adrian Dupu în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova. 

Vizualizări: 6,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: