Politică

Cum și-a pregătit un primar incompatibil un alt post în primărie

Un primar declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate nu a pierdut deloc timpul și și-a aranjat ploile, astfel încât să ocupe un post de consilier juridic în primărie. Luni va da concursul și va fi singurul candidat, criteriile de participare fiind făcute după chipul și asemănarea sa.

Este vorba despre Marcel Corîci, primarul din Grecești, județul Dolj, declarat definitiv incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție, pe data de 17 iunie 2021. Acesta ar fi trebuit să părăsească postul în 15 zile, ceea nu nu s-a întâmplat, susține consilierul local din partea PMP, Andrei Davițoiu.

Corîci nu a stat pe gânduri și a înființat la primărie un post de consilier juridic, dar nu funcție publică, ci contractuală, ca să poată și el participa la concurs. Ba, a mai și pus condiția candidaților să aibă opt ani vechime în specialitate, fix cât are el, pentru că a fost secretarul primăriei în perioada 2004 - 2012.

Situația a fost sesizată Prefecturii Dolj de consilierul local Andrei Nicolae Davițoiu. “Pentru a elimina eventualele acuze de instrumentare abuzivă a ocupării postului de consilier juridic menționat, Corîci Marcel a dispus ca documentele de organizare a concursului pentru ocuparea funcției contractuale de consilier juridic să fie înaintate și semnate de către viceprimarul comunei Grecești, Calu Daniel Sorin”, se arată în sesizarea semnată de consilierul local.

Proba scrisă a concursului ar trebui să fie chiar luni, 26 iulie. Consilierul local Andrei Davițoiu a spus că în Primăria Grecești este un grup de interese care îl sprijină pe primarul incompatibil: “Secretarul primăriei, Lola Victoria Lapadatescu, și viceprimarul care trebuia să-l înlocuiască după încetarea mandatului, Sorin Calu, prin diverse modalități, încă reușesc să îl mai țină pe fotoliul de edil pe actualul fost primar, Corîci Marcel. Primarul comunei, să nu vă gândiți ca renunță la primărie din cauza neregulilor constatate de ANI, încercând în ultimele 2 săptămâni să ocupe un alt post în primarie, acela de consilier juridic, pentru a nu scăpa din mână afacerea cu terenuri deținută de familia sa”, a explicat consilierul local.

Postul scos la concurs nici măcar nu exista în organigramă înainte ca primarul să fie declarat incompatibil. “Cu ajutorul celor doi, primarul în funcție și-a depus o cerere de concediu pentru a-i putea delega drepturile viceprimarului de a organiza concursul pe postul de consilier juridic, fictive de altfel. După ce viceprimarul a înaintat documentația către prefectură pentru a organiza concursul, acesta s-a asigurat că este totul așa cum a plănuit, apoi și-a dat demisia pentru a putea susține examenul în data de 26.07.2021, dar a uitat un amănunt! Și-a depus dosarul de candidat înainte de demisie, de menționat faptul ca este și singurul candidat”, a mai spus consilierul Davițoiu.

Acesta se întreabă dacă primarul și-a făcut și subiectele de examen înainte de a demisiona. Respectivul primar a mai ținut prima pagină a publicațiilor din cauza chefurilor pe care le organiza în primărie.

Vizualizări: 4,264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: