Politică

De ce se prăbușește USR - PLUS în sondaje

INSCOP Research a publicat recent un sondaj care a pocnit în moalele capului "partidul salvator". 

PSD - 30,2%

PNL - 26,6%

AUR - 14,2%

USR - 13,2%

Lăsând la o parte faptul că sunt parteneri la o guvernare care până în prezent a bifat mai multe minusuri, creând valuri de nemulțumiri, USR a reușit să se evidențieze și prin promovarea unor elucubrații devenite plumbi, plumbi care-i scufundă încet și sigur.

Prima gafă a fost făcută imediat după alegeri, cu refuzul de a depune jurământul cu mâna pe biblie. Ei au omis că o bună parte din electoratul lor a votat din convingere, fiind conservatori, impresionați de lupta antisistem. La acest moment, toți au priceput că USR era de fapt creat fix de acel sistem mult criticat și avea rolul de conductor al "sultanilor bruxellezi". Spun sultani fiindcă, la acest moment, nu putem spune că UE duce o politică asociativă, ba, din contră, marile puteri își trag jarul pe turta lor, iar țările nereprezentate, cum este și România, capătă inevitabil statutul de supus. 

Când tu, USR, care te-ai erijat în salvator, promovezi agresiv politica LGBD cu căsătorii între persoane de același sex, legiferarea adopțiilor de către aceștia, educația sexuală încă din clasa I-a, cu un substrat evident, ce-ar mai fi de spus? La pachet privite, ne-ați jucat în picioare cultura și tradițiile. Punct!

Mergând și pe alt palier, tot din rândurile lor au fost primii care au spus că trebuie privatizate Portul Constanța, Tarom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz, CEC- ul, Aeroportul... mai exact, ultimele resurse strategice, fapt ce conduce la pierderea definitivă a suveranității. 

Brava, mă! Sub pretextul că statul este hoț și administrator slab, vreți să ne salvați de griji. Aplauze, vă rog! Aplauze, fiindcă oamenii tocmai de aia v-au votat. Adică, să întăriți statul și să-l salvați de ticăloși. Știu, a fost o glumă gustată de unii.

Facem un pas înainte și ajungem la pensiile speciale. Ghinion! Ați simulat o intenție prost regizată și... pauză. 

La capitolul justiție chiar avem o problemă!! Nu aduc în discuție marile dosare cu prejudicii, nici despre EADS sau Microsoft nu fac vorbire, însă constatăm că aveți ca prioritate pe agendă desființarea SIIJ. Nota 2 și pe acest palier. Lumea aștepta o lege serioasă pe "Răspunderea Magistraților". Sau trebuie să înțelegem că ei sunt zei? A nu se înțelege că SIIJ este imaginea imaculată a justiției, dar nici eliminarea unicului for cu atribuții serioase asupra magistraților nu se cade să-l pulverizați. 

Am enumerat doar câteva puncte (plumbi) care stau la baza căderii libere în sondaje a USR. La final nu putem omite bomboana de pe colivă, Clotilde Armand. După ce ați răcnit că "fără hoție faceți autostrăzi", omițând că aveți în ogradă o tanti care a păpat degeaba zeci de milioane de euro alături de Bechtel, ați procopsit și capitala cu îndemânarea ei. Asimptomatică de fel, ține sub gunoaie centrul Bucureștiului. Care-i miza? "Afară cu ai voștri că vrem să-i băgăm pe-ai noștri". Uite că respect felul vostru de a vă manifesta prin sloganuri. Miercuri a trebuit să fie convocat Comitetul local pentru situații de urgență. De ce? Fiindcă au scăpat oamenii de pandemie și riscă să dea in tifos de la gunoaie!!

"Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1”, a arătat Comitetul local pentru situații de urgență. 

Acestea fiind spuse, trebuie să recunosc că eu sunt dezamăgit de rezultatele sondajului. Puteți mai mult... rămâneți cu politica asta și la următorul sondaj sigur nu depășiți gradele de la bere!

 

Vizualizări: 2,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: