Politică

Un fost primar a aflat din presă că i se impută 100.000 de lei

Fostul primar din comuna gorjeană Stănești, Ștefan Blideanu, a fost șocat să afle că i se impută suma de aproape o sută de mii de lei, pentru că nu a făcut acțiuni de executare silită a celor care nu și-au plătit la timp taxele și impozitele.

Totul a ieșit la iveală în urma unui control al Curții de Conturi la Primăria Stănești, iar raportul a precizat că direct răspunzători pentru această situație sunt fostul primar Ștefan Blideanu și o funcționară de la Registrul Agricol care nu mai lucrează în primărie. 

Actualul primar Constantin Bicheru a decis să îl acționeze în judecată pe fostul primar, dar Blideanu nu înțelege de ce. ”Ce treabă au eu cu faptul că oamenii nu și-au plătit dările la stat? Ce treabă am eu cu asta? Dacă sunt sume neîncasate din anul 2014, de ce nu este tras la răspundere cel care a fost înaintea mea. Eu am venit la primărie în anul 2016”, a spus Ștefan Blideanu, fostul primar din comuna Stănești.

Explicația este una simplă, taxele și impozitele neplătite se prescriu în cinci ani dacă primăria nu face acte de executare silită, iar cei cinci ani s-au împlinit în mandatul lui Blideanu.

Actualul primar Constantin Bicheru susține că este pus într-o situație neplăcută, dar trebuie să respecte măsura impusă de Curtea de Conturi. ”Un raport al Curții de Conturi întocmit după o verificare făcută la primăria Stănești în 2020 arată faptul că, în anul 2014, au fost sume neîncasate la buget din taxe și impozite locale, dar și din amenzi. Este vorba de peste 96.000 de lei, sumă pentru care nu s-a luat nicio măsură de recuperare, deși au trecut cinci ani”, a explicat Bicheru. 

Blideanu spune că el nu a fost informat cu privire la raportul Curții de Conturi, deși este vecin cu actualul primar. „Până acum nu am primit nimic oficial. Era elegant să mă anunțe și pe mine personal, mai ales că suntem aici vecini la doi pași”, a mai spus Blideanu.

Lui Blideanu i se mai reproșează și că a ținut o consilieră personală în funcție câțiva ani după ce postul a fost scos din organigramă prin votul Consiliului Local.

Vizualizări: 1,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: