Diaspora

Româncă dispărută, căutată cu drone și un elicopter

O româncă însărcinată în 8 luni și dispărută de mai bine de 14 săptămâni este căutată de familie pe Canalul Main-Dunăre, poliția trimițând în zonă drone și un elicopter, existând suspiciuni de crimă în acest caz.

Românca în vârstă de 39 de ani, stabilită la Nürnberg-Katzwang din Germania, era însărcinată în opt luni în momentul în care a fost anunțată dispariția. Căutarea sa a continuat din luna decembrie fără rezultat, recent anchetatorii concentrându-se un sector de apă care a fost deja căutat, informează stiridiaspora.ro.

Poliția presupune că s-a comis o crimă și de aceea a reluat căutările pe Canalul Main-Dunăre cu un elicopter de poliție.

„Un elicopter de poliție a percheziționat Canalul Main-Dunăre”, a anunțat  un purtător de cuvânt al Poliției din Franconia Centrală după ce și  scafandrii au căutat alte secțiuni ale Canalului Main-Dunăre. 

Încă din data de 11 martie traficul maritim pe Canalul Main-Dunăre a fost oprit din cauza lucrărilor de control,a informat Poliția din Franconia, precizând că secțiunea dintre ecluzele Hilpoltstein și Bachhausen este afectată până la sfârșitul lunii pentru căutări. Ca urmare a închiderii apa din canal se limpezește în timp ceea ce face posibilă examinarea fundului canalului din aer, cu elicopterul.

Au fost folosite și drone de la sediul poliției din Franconia Centrală în zona de percheziție. Dacă în timpul percheziției cu elicopterul poliției sau în timpul evaluării înregistrărilor cu drone se va observa ceva suspect, vor fi dislocați scafandri de la unitatea de operațiuni tehnice, iar polițiștii le vor explica cum trebuie procedat. 

„Alexandra, care era însărcinată în opt luni la momentul dispariției, a fost văzută pentru ultima dată vineri, 9 decembrie 2022, când și-a dus fiica adoptivă în vârstă de 2 ani la grădinița din Schwabach”, potrivit publicației Bild. După aceea, nu a mai fost găsită iar partenerul ei de viață a raportat dispariția în aceeași zi.

Vizualizări: 550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: