Diaspora

Cutremur de aproximativ 7 grade în Ecuador

Clădiri prăbușite sau inundate și mai mulți oameni morți sunt urmările unui cutremur de 6,9 grade care s-a produs sâmbătă în Ecuador.

Cutremurul a fost localizat pe coasta de vest a Ecuadorului și a avut 6,9 grade, producându-se la o adâncime de 10 kilometri.

Seismul a fost destul de puternic și a fost resimțit în zona de sud a țării, dar și în nordul statului Peru. Cutremurul a avut și replici destul de puternice și a fost urmat de un altul cu magnitudinea de 4,8 grade.

Cutremurul a avut și victime, autoritățile anunțând că cel puțin cinci oameni și-au pierdut viața după primele estimări. Este vorba despre trei adulți și un copil care au murit după ce casa în care locuiau, în Machala, s-a prăbușit.

O altă victimă a fost înregistrată la Cuenca, unde resturile căzute de pe o clădire l-au strivit pe un om aflat într-o mașină.

Tot la Machala  o serie de clădiri aflate pe malul mării, care găzduiau un muzeu si un restaurant, s-au scufundat în apă.

Un cutremur de o intensitate mult mai mare, 7,8 grade, a avut loc în Ecuador în 2016 când numeroase localități au dispărut efectiv sub ruine fiind distruse peste 7000 de clădiri iar sute de oameni decedând în urma prăbușirii acestora.

Vizualizări: 736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: