Politică

Afaceriștii din Gorj, pregătiți să acceseze un miliard de euro

Fondul pentru Tranziție Justă este tot pe hârtie deocamdată, birocrația europeană fiind mult peste cea românească.

Interesant este că sute de oameni de afaceri din Gorj sunt pregătiți să acceseze banii care vor ajunge în județ.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, susține că au fost depuse 298 de proiecte care însumează în jur de un miliard de euro.

Încă nu se știe câți bani vor fi alocați Gorjului din FTJ, dar estimările sunt între 400 și 700 de milioane de euro. Sunt 2,2 miliarde de euro care vor fi împărțite între șase județe afectate de programul de decarbonare, toate studiile arătând că Gorjul este cel mai afectat.

“Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ne-au asigurat că fondurile disponibile vor fi direcționate echitabil către investiții care să conducă la reducerea emisiilor și diversificare economică, dar care să contribuie, totodată, și la asigurarea unei tranziții sociale juste și eficiente”, a transmis Cosmin Popescu.

Acesta le-a solicitat reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene să organizeze deplasări în teritoriu, să promoveze oportunitățile oferite în cadrul Programului Operațional Tranziție Justă 2021-2027, la aceste întâlniri urmând să participe inclusiv potențiali beneficiari (mediu de afaceri, autorități publice, societate civilă etc.). “În acest context, Consiliul Județean Gorj va organiza o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din România, pentru promovarea Județului Gorj ca zonă cu un mare potențial de dezvoltare și diversificare economică. Prima întâlnire în acest sens va fi organizată la începutul lunii octombrie 2021, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză”, a mai spus președintele Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 2,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: