Eveniment

Turiști intoxicați într-un hotel din Vâlcea

Panică într-un hotel luxos din Râmnicu Vâlcea, după ce mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în noaptea de marți spre miercuri.

Alerta s-a dat în jurul orei 2.00.

„Din cele 21 de persoane aflate în hotel, 17 se aflau în locație și 4 nu au fost prezente în momentul manifestării situației de urgență. Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare și respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane, dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani). În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, s-a identificat în camera centralei o concentrație de 16 ppm a unei substanțe iritante. Acesta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 în cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului”, a transmis ISU Vâlcea.

Deși în urma discuțiilor cu autoritățile din Râmnicu-Vâlcea s-a avansat soluția relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor, cele 15 persoane au ales să rămână în aceeași locație.

Cele doua persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate.

Polițiștii fac cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: