Social

Decizie privind bursele elevilor merituoși din Târgu Jiu 

Municipalitatea din Târgu Jiu va aproba în ședința Consiliului Local de luni, 30 mai, cuantumul burselor elevilor din învățământul preuniversitar pe semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022 și numărul beneficiarilor acestora. Mii de elevi din municipiu primesc bani pentru rezultate bune pe care le-au înregistrat la învățătură.

Cei mai mulți primesc burse de merit, în cuantum de 200 lei/lună, peste 3100 de elevi intrând în această categorie. Aceeași sumă o primesc și elevii care beneficiază de bursă de ajutor social, în această situație fiind peste 1700 de copii și tineri din municipiu. Alți circa 560 de elevi beneficiază de bursă de studiu, în cuantum de 150lei/lună. 

Acesta este cuantumul minim aprobat prin hotărâre de guvern. Autoritățile locale pot stabili însă un cuantum mai mare al burselor, în funcție de posibilitățile financiare. 

Bursele se asigură din bugetele locale ale primăriilor de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

Vizualizări: 4,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: