Actualitate

Ce categorii de salariați din CEO vor avea condiții speciale

Mii de salariați din Complexul Energetic Oltenia, care au avut până acum condiții deosebite sau normale de muncă, vor fi încadrați din 19 august în condiții speciale.

Asta înseamnă contribuții mai mari plătite de companie, dar și o reducere a vârstei de pensionare pentru salariați.

Administrația companiei nu are însă o imagine clară a tuturor categoriilor de personal care se încadrează în lege. “Am cerut niște clarificări la Casa de Pensii, în sensul că noi avem obligația ca, începând cu 19 august, să încadrăm personalul în condiții speciale. Va trebui să plătim contribuția salariatului pentru acele condiții speciale. Avem clară situația personalului din exploatare și mentenanță, dar nu ne este clar ce vrea să spună legea prin meserii asimilate”, a spus managerul Daniel Burlan la Accent TV.

Casa Națională de Pensii a făcut publice unele precizări. Legat de acest aspect, instituția publică a susținut că “Locurile de muncă încadrate în condiții speciale (art.30 din Legea nr.263/2010) se completează cu litera i), care vizează: activitățile de producție, mentenanță și asimilate din unitățile de producție a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui”.

Încă sunt controverse și legate de categoriile de personal care se încadrează pentru pensionare după intrarea în vigoare a legii.

Vizualizări: 10,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: