Politică

Câți primari din Gorj trec la PSD

Cel puțin 11 primari de la PNL, Pro România și PMP au decis să treacă la PSD și să candideze din partea social-democraților la alegerile locale. Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a declarat că se așteaptă și la alți primari care să facă pasul spre organizația pe care o conduce odată ce va fi modificată legea și aleșii locali nu-și vor mai pierde mandatul dacă își vor schimba partidul. 

Cât privește alegerile locale, deputatul a subliniat că e exclusă vreo alianță pe plan local cu PNL. “Nu voi face nicio alianță politică locală. Avem organizații în fiecare localitate. Avem marea majoritate a primarilor care vor candida din partea PSD. În proporție de 95% sunt stabiliți. Avem localități unde câțiva primari de la PNL, trei de la Pro România și un primar de la PMP au decis și i-am și validat: Târgu Jiu, Arcani, Bustuchin, Novaci, Dănești, Stoina, Jupânești, Logrești, Dănciulești, Țânțăreni, Turcinești. Sunt primari de la PNL care au decis să vină. Urmează și modificările în legile electorale și în Codul administrativ pentru a permite unui consilier local, unui primar să plece de la o formațiune politică la alta”, a declarat deputatul Mihai Weber. 

Liderul PSD Gorj a mai afirmat că au fost făcute sondaje în aproape toate localitățile din județ și cifrele arată că gorjenii încă au încredere în social-democrați. „O să fie o migrație. Sper să fie într-un singur sens, doar înspre PSD. Dar fiecare e liber să aleagă. E posibil să mai vină primari de la alte formațiuni politice. Echipa de la PSD Gorj e extrem de unită. Am făcut și sondaje în localități. Nu a fost localitate să fie sub 40-45% nivel de încredere în PSD”, a mai adăugat Mihai Weber la postul de televiziune Accent TV.

Vizualizări: 2,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: