Actualitate

Ministrul Energiei, surprins de marea exportare! Păzea, că are scurt neuronal!

A plouat mult în primăvară și la începutul verii, astfel că Hidroelectrica a produs mai multă energie ca oricând. A mai bătut și vântul, s-au învârtit eolienele, iar pe acest fond, au fost zile în care România a exportat energie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vede însă o redresare a sistemului energetic național. "Suntem cu plus export 135.000 de MW astăzi, la ora asta, pe total an. În ultimele două luni s-a exportat masiv - 578.000 de megawaţi s-au exportat în luna iunie. În România lucrurile au început să se redreseze în sistemul energetic natural. Devenim din nou exportatori neţi de energie - asta s-a întâmplat pe Guvernul liberal şi pe Guvernul de alianţă PNL, USR-PLUS, UDMR", a menţionat Virgil Popescu, la "Ora Guvernului".

Acesta a subliniat că preţul la energie în România este mai mic decât preţul în Uniunea Europeană.

"Importul de energie, da, în 2019 a fost import de energie. În 2018 a fost ultimul an de export. Dar ştiţi cum stă balanţa energetică azi, acum? Astăzi, acum - am luat datele de la Transelectrica. De două luni de zile suntem exportatori neţi. Suntem exportatori neţi de ce? Pentru că am schimbat legea în 2020 şi am întors preţul. Preţul în România este mai mic decât preţul în Uniunea Europeană la energie", a mai spus Virgil Popescu.

Auzi, măi, nea ministre, matale ai nisip în pantofi și de aici... vorbirea asta. Păi de ce nu ne calculezi importul precedent? Sau de ce nu faci matematică scăzând CEO? Ori, mai interesant ar fi să compensezi cu o adunare a hidrocentralelor de pe Jiu, alea neterminate. 

Bine... partea tragică urmează când nu o sa bată vântul, că doar atunci nu o să bășim în eoliene, iar despre secetă vara și îngheț iarna... ne salvăm că ne pișăm în aval. 

Cât de ușor vorbiți, dar voi știți că, în viitorul apropiat, România își pierde independența energetică. Este încă un pas spre marea colonizare! Succes!

Vizualizări: 2,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: