Politică

Primar: Comasarea este bună, omul se satură să te tot duci la poarta lui

Comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale este văzută cu ochi buni de primarii din județul Gorj. Aceștia sunt mulțumiți de faptul că nu se vor cheltui la fel de mulți bani, în comparație cu situația în care alegerile ar fi avut loc în zole diferite.

PNL și PSD au decis ca alegerile să fie comasate. Astfel, în 9 iunie, gorjenii și nu numai, vor alege nu doar europarlamentarii, ci și primarii, consiliile locale și componența Consiliului Județean. 

„Asta a hotărât Guvernul, asta facem. Nu spun că va fi ușor, dar trebuie să recunoaștem că se va face o economie considerabilă pentru faptul că nu vom fi nevoiți să organizăm atât de multe tururi de scrutin. Ne vom conforma după decizia Guvernului”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săulești.

În plus, primarii sunt bucuroși și pentru faptul că nu vor fi nevoiți să meargă la poarta cetățeanului de prea multe ori, cu fel și fel de promisiuni. 

„Greul alegerilor noi l-am dus și îl vom duce în continuare pentru noi suntem cei care îndemnăm oamenii să vină la vot. De această dată, eu cred că sunt bine intenționate aceste comasări, dar problema va fi, de exemplu cu cetățenii care stau în comuna Scoarța, dar au domiciliul pe Târgu Jiu, să zicem. Ei vor putea să voteze pentru europarlamentare, dar nu și pentru locale.Sigur nu se vor mai duce la Târgu Jiu sau unde au domiciliul. În anii trecuți, se putea face viză de flotant chiar și în ziua votului, dar după ordonanța de anul trecut nu se mai poate facea asta cu mai puțin de 6 luni înainte de alegeri. Cum va fi? Eu cred că se vor mobiliza oamenii. La fel cred că va fi și la parlamentare pentru că oamenii știu că avem nevoie de ei. Comasare este bună din punct de vedere financiar. Una este să organizezi într-o zi două tipuri de alegeri și alta este să te duci cu ele în nu știu câte duminici. Și omul, când te duci la el, la poartă, se cam satură și de tine ca primar”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

Vizualizări: 598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: