Actualitate

Câți megawatti pe gaz ar trebui să apară la CEO

În primele trei luni ale anului, cererea de energie pe plan local s-a restrâns cu 10%, după ce anul trecut a atras o scădere a cantităţilor de energie consumate de 8%, arată ZF.ro.

”Pe lângă cei 10.000 MW de energie verde pe care România i-ar putea pe planurile de acum ar mai trebui să apară mii de MW în producţia de energie pe gaze (80 MW la Midia, 1.300 MW la Complexul Energetic Oltenia, 1.700 MW la Mintia, 430 MW la Iernut sunt cele mai cunoscute proiecte aflate în derulare), la care se adaugă 462 MW la Doiceşti prin tehnologia SMR, dar şi două reactoare noi la Cernavodă, alţi 1.400 MW.

Singura strategie reală este să vezi cum poţi să îţi creşti consumul de energie, atrag atenţia specialiştii din domeniu, mai ales în contextul în care toate mesajele sunt spre reducerea consumului, industria la rândul său trecând spre soluţii de eficientizare masive ca modalitate de a scădea facturile.

Acum sunt cereri pentru peste 50.000 MW, avize şi contracte pentru peste 10.000 MW şi o estimare de puneri în funcţiune de numai 300 MW pentru 2023”, mai arată publicația.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: