Social

Au fotografiat subiectele la Bac și le-au pus pe Internet

Mai mulți absolvenți de liceu, care dau acum bacalaureatul, au fotografiat subiectele și le-au pus pe un grup de facebook, așteptând sprijin pentru rezolvarea lor. 

Unul dintre ei este din Gorj, absolvent al liceului din Tismana, acesta susținând examenul la centrul de la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu.

Elevul a fost eliminat din examen. El a fost identificat rapid și pentru că a  fotografiat codul de identificare. Cazuri similare au mai fost la Brăila, Craiova și Brașov.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avut o reacție.  „Este vorba de o fraudă în mod clar, care va fi sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă, elevii care nu au înţeles că nu au acces cu mijloace de comunicare în sala de examen vor fi eliminaţi din examen şi, sigur că da, două sesiuni nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Noi am popularizat cât am putut de mult importanţa respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanţa examenului de Bacalaureat, cei care nu au înţeles vor plăti. Se fac verificări atât cât se pot face verificări într-o şcoală, într-o şcoală în care nu există terminale de verificare, spre exemplu cum există într-un aeroport. Deci profesorii au competenţe limitate pentru a face aceste verificări, în condiţiile în care tehnologia a evoluat foarte mult şi dimensiunile acestor dispozitive electronice sunt extrem de mic, sunt foarte greu de sesizat”, a declarat ministrul.

IPJ Gorj a deschis dosar penal pe numele tânărului de 23 de ani.

Vizualizări: 4,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: