Social

Cum arată Casa Memorială „Iosif Keber“ după restaurare

Consiliul Județean Gorj este pe final cu restaurarea casei memoriale Iosif Keber”. În prezent, se lucrează la refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrările fiind realizate într-un procent de peste 70%, cu termen de finalizare luna octombrie a.c.

Pe parcursul intervențiilor de reparații s-au efectuat lucrări de arhitectură, inclusiv de refacere a elementelor decorative. Au fost refăcute toate instalațiile din clădire.

Consiliul Județean Gorj și-a propus ca, prin implementarea acestui proiect, să redea imobilului  o dublă funcționalitate turistică și culturală: casă memorială și secție de artă specializată a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”. „Atât în spațiile expoziționale cât și în curtea interioară vor putea fi organizate evenimente care vor aduce împreună artiști, meșteșugari, oameni de cultură, reprezentanți din sectorul creativ și ai comunității locale. De asemenea, vor fi găzduite activități de art terapie pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile“, a transmis Consiliul Județean Gorj.

Proiectul „Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif  Keber” se derulează prin  Programul Operațional Regional 2014-2020,  Axa Prioritară 5- Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiții 5.1-Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Valoarea totală a contractului de execuție lucrări este de 1.798.491,05 lei fără TVA.

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: