Actualitate

Expiră mandatele șefilor CEO

Mandatele șefilor CEO expiră peste o lună, iar odată cu venirea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier, dar și plecarea lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei, pot avea loc schimbări și în companiile de stat. PSD va ridica pretenții fiindcă balanța înclină la PNL, în cazul Complexului Energetic Oltenia. Astfel, este foarte probabil ca mandatele celor trei directori, din patru, să nu mai fie prelungite după luna iulie, așa cum s-a întâmplat până acum. În plus, directoratul companiei are și un loc vacant, însemnând că din cinci locuri, PSD va cere cel puțin două pentru oamenii săi.

De ani de zile, CEO nu a avut o conducere stabilă, mandatele de conducere fiind prelungite din patru în patru luni, în funcție de nevoile ... politice. 

În iulie, expiră mandatele lui Dan Iulius Plaveti, un om al lui Virgil Popescu rămas în CEO, Ionel Bălășoiu – susținut de PSD și al lui Constantin Trufelea – PNL. Constantin Popescu, tot de la PNL, impus de senatorul Iordache în compania de stat, scapă deocamdată, fiind ultimul venit.

Și la Consiliul de Supraveghere situația e similară, oamenii lui Virgil Popescu nefiind clintiți din scaune, ei beneficiind de constante prelungiri de mandat. Aici, există și o procedură de selecție aproape finalizată, însă blocată din cauza bătăliei politrucilor pe aceste funcții.

Vizualizări: 1,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: