Actualitate

Clarificări de la Casa de Pensii pentru Daniel Dănilă și Mihai Scornea

Pe parcursul zilei de astăzi, doi dintre minerii care au protestat pentru implementarea legii 197 au avut o întâlnire cu conducerea Casei de Pensii Gorj, în urma căreia au transmis și un mesaj public către colegii lor. 

"Astăzi, împreună cu colegul meu Mihai Scornea, am avut o întâlnire cu D-na Director Executiv Dafinescu si D-na Director Udroiu, unde am discutat despre dosarele de pensionare si modul de calcul pe legea 197/2021", a transmis Daniel Dănilă.

Cei doi reprezentanți au ridicat și problema angajaților Termoserv. "Printre discuții, Mihai Scornea a adresat si o întrebare referitoare la perioada lucrată în Termoserv a colegului Militaru Nicolae. Aceasta din urmă ne-a spus că știe foarte bine dosarul și a menționat că această perioadă a fost calculată în condiții normale de muncă! Iar perioada 2001 - 2021, punctajul realizat se împarte la 35, nefiind recunoscute din legea 197/2021 decât scăderea vârstei de pensionare cu 13 ani", a precizat sursa citată.

Dănilă Daniel și Mihai Scornea au încheiat prin a răspunde cererii conducerii Casei de Pensii Gorj, de a transmite tuturor colegilor avizați să aducă adeverințele cât mai urgent, pentru a putea soluționa dosarele. 

"Am fost rugati de catre D-na Dafinescu sa transmitem colegilor care au depus dosarele de pensionare si nu au adus adeverintele sa o facă cât mai urgent, pentru a putea băga dosarele in lucru. Deocamdată nu se ia in calcul decat dosarele celor care se pensioneaza si celor care trec de la pensie de invaliditate la pensie de drept, iar pentru cei care sunt pentru recalculare nu s-au primit instructiuni din partea CNPP, urmand ca astazi dupa-masa sa aibă loc o videoconferinta a Casei Nationale de Pensii cu Casele din Teritoriu!", a mai scris fostul salariat al CE Oltenia.

Circa două mii de salariați ai CEO s-ar putea pensiona în acest an, dar deocamdată au fost emise puține decizii de pensionare, deoarece calculul se face manual.

 

Vizualizări: 4,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: