Actualitate

Pierdem banii virtuali din PNRR. Jaloane pe energie neîndeplinite

Comisia Europeană a anunțat, marți, că propune aprobarea parțială a cererii doi de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, din cauza neîndeplinirii unor jaloane pe energie! 

Conform Comisiei Europene, România este pusă din nou la colț pe coji de nucă, fiindcă a îndeplinit doar 49 din cele 51 de jaloane!!!Neîndeplinite sunt două jaloane pe energie, respectiv jalonul 129 privind semnarea contractelor pentru construirea unei capacități de electroliză noi de cel puțin 100 MW și jalonul 133 privind semnarea contractelor pentru proiecte de cogenerare de înaltă eficiență pe gaz și încălzire centralizată. Jaloanele neîndeplinite sunt aferente componentei de împrumuturi. 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene estima inițial că cele două jaloane au o valoare de 143 de milioane de euro. 

Dacă România îndeplinește jaloanele în următoarea lună, atunci suma aferentă celor două jaloane vor intra pe cererea de plată numărul doi. În cazul în care nu o face, România mai are apoi încă 6 luni pentru a îndeplini jaloanele, iar apoi banii aferenți sunt pierduți definitiv.

Dacă mai este cineva în țara asta căruia să nu-i sune cunoscută strategia asta, sigur trăiește în altă lume. Sufocați de jaloane și jalonașe, România este vârâtă din nou sub masa bogaților europeni. Cu o exprimare mai plastică, dărâmați și apoi luați de vă uitați! Aștept "răsboinicii"(cu s) în stradă! 

Vizualizări: 1,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: