Actualitate

Câți bani investește Tinmar în Gorj

Tinmar Energy este societatea care va realiza în Gorj, în parteneriat cu CE Oltenia, patru parcuri fotovoltaice și un grup energetic pe gaze.

Grupul Tinmar alocă pentru investiții în energie regenerabilă un capital de aproximativ 150 milioane de euro pentru următorii 3 ani, potrivit unui comunicat al companiei.

Carla Corb, Marketing & Corporate Communication Director Tinmar, a declarat: “Compania are trei direcții strategice investiționale. O primă componentă investițională se referă la parteneriatul cu CE Oltenia, către care compania va aloca peste 50% din capitalul investițional. Astfel se vor pune în funcțiune 4 centrale fotovoltaice împreună cu CE Oltenia – capacitatea instalată de 280 MWp, până în 2025,  la care se adaugă o centrală pe gaz cu o putere instalată de minim 475MW, până în 2027”.

Pentru derularea acestui Parteneriat cu Grupul  CE Oltenia, au fost înființate societăți cu capital mixt Tinmar Energy și CE Oltenia, după cum urmează, potrivit Tinmar:

-Proiectul 1, Societate mixtă de tip SPV, privind implementarea unui parc fotovoltaic cu putere instalată de 83 MW – SE Rovinari;

-Proiectul 2, Societate mixtă SPV, privind implementarea unui parc fotovoltaic de 112 MW- SE Turceni;

-Proiectul 3, Societate mixtă SPV privind implementarea unui parc cu putere instalata de 66MW Pinoasa, SE Rovinari;

-Proiectul 4, Societate mixtă SPV, privind implementarea unui parc fotovoltaic de 19 MW Bohorelu SE Rovinari;

-Proiectul 5, Societate mixtă SPV privind implementarea unui bloc de minim 475 MW pe gaz natural la SE Turceni.

Proiectele vor beneficia de finanțare din Fondul pentru modernizare în proporție de 70% din valoarea investițiilor pentru parcurile fotovoltaice și de 50% pentru centrala pe gaz CCGT Turceni. 

 

 

 

Vizualizări: 1,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: