Actualitate

Zeci de dosare de pensionare, respinse

Salariații Complexului Energetic Oltenia, care lucrează la căi ferate uzinale, sunt supărați că nu sunt pensionați la 52 de ani.

“Fac de 30 de ani ture de noapte. Când ies din tură dimineața, parcă sunt beat, nu pot să fac nimic în ziua respectivă”, a spus un salariat, care nu înțelege de nu beneficiază de Legea 197/2021.

Un manevrant vagoane a spus că nu înțelege de ce nu beneficiază de pensionarea mai devreme. “Ne spun de la casa de pensii că nu recunosc meseria, că nu înțeleg ce facem”, a spus un salariat care lucrează de 38 de ani, dar nu se poate pensiona.

Nu beneficiază de Legea nr.197 nici angajații de secția chimică, deși au făcut boli grave din cauza substanțelor pe care le manevrează. “La toți ne-a respins dosarele, suntem 60”, a spus o salariată.

Din august 2021 au cu toții condiții speciale, pe Legea 197/2021. Problema este că dreptul de pensionare la 52 de ani nu le este recunoscut decât unora, legea făcând referire la cei care lucrează în cariere miniere și termocentrale pe cărbune, dar și la posturi asimilate.

Vizualizări: 3,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: