Eveniment

Cât timp vei fi pieton dacă depășești cu 100 km/h viteza legală

Un proiect de lege aprobat de Senat așteaptă să treacă și de votul deputaților urmând apoi ca șoferi care vor depăși cu 100 de kilometri pe oră viteza maximă de pe un sector de drum să rămână fără carnet de conducere timp de mai multe luni.

 

Nici amenda pe care o vor achita o amendă care nu este de neglijat. Concret, conform propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, șoferilor care sunt prinși de radarele poliției depășind viteza legală cu cel puțin 100 de kilometri pe oră li se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile. În plus, ei vor plăti o amendă din clasa a IV-a de sancțiuni, de până la 2.900 de lei.

Mai mult, dacă un șofer astfel sancționat depășește din nou cu mai mult de 100 de kilometri pe oră limita legală într-un interval de şase luni de la data restituirii permisului de conducere, perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.

Acești conducători auto nu vor putea beneficia de posibilitatea reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul.

 

Vizualizări: 1,928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: