Actualitate

CEO, așteptat să clarifice situația salariaților ELCFU și Termoserv

Complexul Energetic Oltenia va pune la dispoziția Casei Județene de Pensii Gorj nomenclatorul de meserii defalcat pe activități (producție, mentenanță etc.) și documente verificabile aflate în arhiva societății, documente în baza cărora au fost eliberate adeverințele prin care se certifică faptul că angajații respectivi au desfășurat activități din cele prevăzute la art. 30, alin. (1), lit. i, din Legea 263/2010, cu modificările și completările ulterioare.

Asta a comunicat astăzi Instituția Prefectului Gorj, după discuții avute cu reprezentanți ai Casei de Pensii, ai CE Oltenia și ai sindicatelor.

Părțile vor să lămurească situația celor care au lucrat la Termoserv și ELCFU, pentru care Casa de Pensii nu admite cererile de pensionare în baza Legii 197. De asemenea, se așteaptă clarificări cu privire la salariații din toate societățile desprinse cândva din Regia Autonomă a Lignitului Oltenia, fie că vorbim de uzine de reparații sau firme de transport.

Teoretic este doar răspunderea angajatorului atunci când comunică încadrarea unui salariat în condiții speciale, deosebite sau normale de muncă. În cazul Legii 197/2021 situația este atipică, pentru că legea a făcut o recunoaștere retroactivă a condițiilor de muncă, fără plata contribuțiilor.

Vizualizări: 3,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: