Actualitate

Câți angajați o să mai aibă CEO la un grup pe gaze

Trecerea de la grupurile care produc energie pe bază de cărbune la cele pe gaze va reduce maximum de mult numărul angajaților care se mai regăsesc în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Asta în condițiile în care aceste investiții se vor și realiza, pentru că, în momentul de față, CEO decât își restrânge activitatea, investițiile fiind trecute la capitolul și altele.

Mai exact, doar 75 de angajați cu personal administrativ cu tot vor activa pentru fiecare grup pe gaze pe care compania energetică de la Gorj îl va avea. Deci, cam cu două grupuri și nimic pe la Rovinari și cu alte grupuri în rezervă neutilizată, ca să folosesc un termen fotbalistic, CEO o să mai strângă cam câteva sute de mineri.

„Sub aspectul acesta aveți perfectă dreptate, însă vă spun că trebuie făcut în așa fel încât, grupurile pe bază de cărbune să aibă o viață cât mai lungă. Nu vreau să fiu malițios, dar un grup nou pe gaze, din punct de vedere al personalului, așa cum este grupul de la OMW care are o capacitate de 820 de MW, are un număr de angajați cu personal administrativ cu tot de 75 de salariți. Ceea ce este important pentru sistemul energetic românesc și pentru salariații Complexului Energetic Oltenia este ca producția de energie pe bază de cărbune să continue mult timp de acum încolo, chiar dacă există acest Plan de Restructurare”, afirmă liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

 

Vizualizări: 1,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: