Actualitate

Câte societăți mixte va face CE Oltenia

Zece societăți mixte ar putea înființa Complexul Energetic Oltenia, pentru a realiza noile grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice. Compania intenționează să realizeze opt parcuri fotovoltaice și fiecare dintre acestea ar putea fi făcute pe o societate. La fel, fiecare din cele două grupuri pe gaze.

CE Oltenia va avea 60% în noile societăți, iar investitorul privat 40%. Partea bună este că societatea gorjeană nu vine neapărat cu bani, ci cu terenuri și elemente de infrastructură.

Astfel, vor fi parcuri fotovoltaice pe depozitele de zgură și cenușă închise de la termocentralele Rovinari, Turceni și Ișalnița. Trei parcuri vor fi pe haldele interioare de la carierele Tismana, Tismana 2 și Rovinari Est, iar celelalte pe haldele exterioare de la Pinoasa și Bohorel.

Grupurile pe gaze vor fi pe platformele termocentralelor Turceni și Ișalnița, care sunt deja racordate la rețelele de transport energie.

Înființarea de societăți mixte a fost aprobată de adunarea generală a acționarilor din 1 iulie. Deja la CE Oltenia au ajuns scrisori de intenție atât de la firme din România, cât și din Uniunea Europeană și chiar din afara UE.

Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: