Actualitate

Casa de Pensii cere reducerea cheltuielilor de judecată în procesele cu minerii

Sunt sute de salariați ai Complexului Energetic Oltenia nevoiți să se judece cu Casa de Pensii Gorj, nemulțumiți fiind de faptul că anumite perioade nu le sunt recunoscute ca fiind lucrate în condiții speciale.

Minerii și energeticienii au apelat la avocați, astfel că instituția publică este nevoită să achite cheltuielile de judecată, atunci când pierde procesele.

O mie de lei de proces, cam acestea sunt costurile pe care le suportă Casa de Pensii. Instituția a cerut instanței să reducă suma, fiind evident că nu are buget pentru așa ceva. Cererea a fost respinsă. “În cauză, referitor la întinderea cheltuielilor de judecată în cuantum de 1000 lei, constând în onorariu de avocat, solicitate de intimat, Curtea, făcând aplicarea dispoz art. 451 al. 1 C.pr.civ., consideră că acestea sunt proporţionale cu volumul de muncă presupus de pregătirea apărării, în raport de criteriile enumerate în textul de lege, neimpunându-se reducerea acestora, aşa cum se solicită de către apelantă. Prin urmare, având în vedere chitanţa depusă de apărătorul intimatei, cu care face dovada plăţii onorariului, în temeiul disp. art. 453 c.p.c., Curtea va admite cererea şi va obliga apelanta către intimată la plata sumei de 1000 lei, cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat”, arată Curtea de Apel Craiova într-unul din procese.

Dacă ținem cont și de faptul că mai sunt pe rol sau urmează să fie mii de procese privind recalcularea pensiei, costurile vor fi mult mai mari, dacă și acestea vor fi câștigate de foștii mineri și energeticieni.

Vizualizări: 4,840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: