Actualitate

Lider de sindicat: Directorii din CEO sunt plăți bine, dar conduc prost

Sunt plătiți regește, dar conduc prost! Așa îi descrie un lider de sindicat pe cei care țin în mână frâiele Complexului Energetic Oltenia, dar care dau cu oiștea-n gard.

Sindicalistul Constantin Crețan spune că directorii companiei girează distrugerea capacităților pe cărbune, nu pun nimic în loc și au ajuns să cumpere cărbune de la privat pentru că nu sunt în stare să facă planuri eficiente și investiții ca să poată scoate cărbunele de care au nevoie. „Suntem de râsul lumii”, concluzionează Crețan.

„Sunt puși pe criterii politice și conduc foarte prost. Au semnat un program de restructurare, distrugerea CEO, înstrăinează active, fac afaceri dubioase, urmăresc tăierea utilajelor, grupurilor energetice. La tehnologii nu pun nimic în loc. Se laudă că au contracte de performanță și încasează miliarde. Suntem de râsul lumii. A trebuit să luăm cărbune de la privați că nu suntem în stare să luăm din Complexul Oltenia. Sunt oameni puși pe criterii politice”, a declarat sindicalistul Constantin Crețan, la Radio Infinit.

Sindicalistul a adăugat că atât conducerea companiei, cât și liderii de sindicat, dar și ministrul Energiei ar trebui să protejeze oamenii din producție. Să aibă grijă să nu le taie din drepturi pentru anul viitor și nici să nu rămână fără tichetele de vacanță ori bonurile de masă, mai adaugă Crețan.

Acesta a mai completat că directorii plătiți regește și sindicaliștii către care se pompează sume importante de bani în fiecare lună ar trebui să pună pe primul loc oamenii din producție fără de care nu s-ar mai învârti roata excavatoarelor. „Să iei un salariu de 250 de milioane de lei tu director, tu ca lider de sindicat și să mai beneficiezi și de tichete de vacanță și de toate acestea. Ar trebui un Memorandum pentru cei care lucrează în producție pentru că dacă au niște sume de bani pentru vacanțe, pentru masă. Dar nu pentru restul. Văd conducerea și liderii de sindicat interesați să protejeze interesele lor. Să nu fie afectați oamenii din producție. Să primească și tichetele de masă, și drepturile din contractul colectiv de muncă, dar nu aceia care taie frunze la câini. Cei din administrație care sunt plătiți bine, dar conduc prost Complexul Oltenia și mă refer și la cei din sindicate care nu prestează niciun fel de muncă în producție”, a mai subliniat Constantin Crețan.

Vizualizări: 2,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: