Actualitate

Bani pentru Parcul Industrial Gorj

17 milioane de euro ar putea atrage Parcul Industrial Gorj ca să se dezvolte. Sunt vizate cele două puncte de lucru din Bumbești-Jiu și Bălești. Banii ar trebui să fie alocați prin Fondul de Tranziție Justă.

Directorul Parcului Industrial Gorj anunță că orice firmă interesată poate să investească în noul parc din Bălești.

Atât pentru utilități, cât și hale industriale pot fi atrași bani prin Fondul de Tranziție Justă, mai adaugă Eftemie Popescu. Ar putea, de asemenea, să construiască hale de construcție și apoi să le scoată la licitație, însă pentru asta trebuie să aibă pe listă și investitori interesați pentru astfel de afaceri.

“Parcul Industrial Gorj are deja rezervat aproximativ 17 milioane de euro strict pentru dezvoltarea, retehnologizarea, modernizarea parcurilor industriale. Putem urca până la 24 de milioane, dar am putea dezvolta și inaugura Parcul de la Bălești și cu 17 milioane. Poate veni oricine la Bălești, să întocmească o scrisoare de intenție, apoi un acord și de mâine pot să desfășoare activități acolo cu siguranță. Parcul Industrial Gorj administrează punctul de lucru de la Bălești și Sadu 2. Avem un singur parc”, a declarat Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj, la Tele3.

Acesta a mai adăugat că primele proiecte vor fi depuse prin FTJ în primăvară. În Bumbești-Jiu, se dorește, în primă fază, o reabilitare energetică, profil de investiție care este eligibil. Astfel, speră să se schimbe fața halelor din Sadu 2. Au fost deja asfaltate drumurile din incinta parcului. E vorba de aproximativ 500 de metri de drumuri care nu au fost modernizate niciodată. Eftemie Popescu speră să mai preia din cele 40 de hectare care sunt abandonate în Sadu, teren ce aparține Uzinei Mecanice. „Dacă devenim atractivi, fixăm populația și nu ne mai pleacă tinerii”, mai spune Popescu.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: