Eveniment

Tineri din Gorj, duși în arest

Doi tineri din Gorj au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism într-un dosar în care mai sunt vizate patru persoane.

În urma a şase percheziții domiciliare efectuate în municipiul Târgu Jiu, pe 26 noiembrie, polițiștii au identificat și reținut patru persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, cercetările fiind continuate.

 
Ulterior, pe 12 decembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au identificat încă doi bărbați, de 24 și 34 de ani, din Târgu Jiu, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Ulterior, bărbații au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Gorj, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 13 decembrie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri corespunzătoare.


„Reamintim faptul că, la data de 26 noiembrie 2023, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au continuat cercetările într-o cauză penală ce viza săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Astfel, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști ai altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Târgu Jiu, emise de Judecătoria Târgu Jiu, fiind descoperite și ridicate mai multe sume de bani și alte mijloace materiale de probă.

 
Totodată, au fost depistate patru persoane cercetate, în județele Gorj, Timiș și Arad, care au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în vederea continuării cercetărilor, în sarcina lor reținându-se săvârșirea infracțiunii de proxenetism, în perioada februarie 2022 – noiembrie 2023.

 

Ca urmare a probatoriului administrat, în cauză, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 45 de ani, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Gorj.

Ulterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a dispus măsura controlului judiciar pe cauțiune față de trei dintre aceștia, iar față de al patrulea, măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, polițiștilor din Hunedoara, Arad și Timiș, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova”, potrivit IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: