Actualitate

Când va scăpa CE Oltenia de șefi interimari

Complexul Energetic Oltenia are de câțiva ani buni șefi interimari, ale căror contracte sunt prelungite din patru în patru luni, cum este cazul supraveghetorilor și al unor membri ai Directoratului.

Managerul Daniel Burlan a explicat că selectarea unor directori și supraveghetori cu mandate întregi a fost amânată până după aprobarea planului de restructurare.

“La Ministerul Energiei există în derulare procedura de selecție, dar s-a amânat, pentru că este foarte greu să faci acum o selecție. După aprobarea planului de restructurare, care va fi ca o Biblie pentru conducere, va fi realuată procedura de selectare”, a spus Burlan la Gorj TV.

CE Oltenia are un Directorat format din cinci persoane și un Consiliu de Supraveghere care are șapte membri. Cu sau fără selectare în baza ordonanței privind guvernanța corporativă, s-a dovedit că tot cei cu carnet de partid câștigă.

Acest aspect a fost subliniat și de Doru Crăete, recent pensionat după 40 de ani de muncă. “Toate partidele au folosit ordonanța privind guvernanța corporativă. Majoritatea care sunt puși în conducerea companiilor au proptea politică și sunt puși pentru că răspund la comenzi politice. La ce nu abrogă această ordonanță 119? Sunt pur și simplu niște păpuși care vin la niște ședințe și primesc niște bani la care cei mai buni meseriași din compania asta nici nu visează”, a spus Crăete la o emisiune.

Vizualizări: 2,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: