Actualitate

​Cele opt proiecte din energie pentru care România a cerut bani

România a comunicat Comisiei Europene ”Lista investițiilor cu o valoare sub 12,5 milioane euro”, pentru care solicită investiții prin Mecanismul 10 C – faza IV. Niciun proiect nu este din Gorj, Dolj sau Hunedoara, județe în care se închid termocentralele pe cărbune. Va mai fi însă o sesiune pentru proiecte mai mari de 12,5 milioane de euro.

Proiectele propuse:

1. Colterm: Cogenerare de înaltă eficiență cu motoare termice în CT Dragalina Timișoara (P=1 MW) – 4, 7 milioane de euro;

Cogenerare de înaltă eficiență cu motoare termice în CT UMT Timișoara (P=1 MW1) – 4,7 milioane de euro; Folosirea biomasei drept combustibil adițional la cazanele de abur existente, la CET Sud Timişoara, pentru producerea de energie în cogenerare – 1, 2 milioane de euro.

2. ELCEN: Retehnologizarea/Implementarea unei/unor capacități de producere a energiei termice în regim de vârf de cca. 100 Gcal/h, CTE Grozăvești – 4,5 milioane de euro;

Retehnologizarea/Implementarea unei/unor capacități de producere a energiei termice în regim de vârf de cca. 100 Gcal/h, în CTE București Vest – 4,5 milioane de euro;

Retehnologizarea/Implementarea unei/unor capacități de producere a energiei termice în regim de vârf de cca. 200 Gcal/h, în CTE Bucureşti Sud – 9 milioane de euro.

3. Municipiul Arad: Instalarea unei unități de producere combinată de căldură și energie cu acumulator de 3000 mc la CET Hidrocarburi SA – 6,97 milioane de euro.

4. Municipiul Ploiești: Instalarea unei turbine de gaze, cu putere 25 Mwe – 12,46 milioane de euro.

5. Vest ENERGO: Centrala cogen București (zona Băneasa Romaero), 12MW – 12 milioane de euro;

Centrala cogen București (zona Faur), 12MW – 12 milioane de euro;

Centrala cogen București (zona Preciziei), 10MW – 10 milioane de euro.

6. Vimetco: Centrală de cogenerare de înaltă eficienţă de 12 MWe la ALUM S.A. – 10 milioane de euro.

7. Electrocentrale Grup: Realizarea unei Centrale Electrice Fotovoltaice cu puterea electrică instalată de până la 3 MW pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Fântânele – 2, 97 milioane de euro.

8. Municipiul Arad: Execuție centrală termică pe biomasă, 50 MW – 10 milioane de euro.

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: