Actualitate

Termocentrala din CE Oltenia pe care se bat investitorii

Liderul sindical din termocentrala Craiova II, Ion Vîlceanu, a comentat planurile Complexului Energetic Oltenia de a diviza societatea, în vederea externalizării respective termocentrale.

Vîlceanu a spus că există interes din partea investitorilor pentru această termocentrală. “Am înțeles din discuțiile avute la minister că este un interes major vizavi de achiziția termocentralei Craiova de către niște investitori strategici care vor să finanțeze grupul pe gaze de la Craiova II. Noi venim cu infrastructura și ei vin cu investiția în grupul pe gaze”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit.

Complexul Energetic Oltenia va începe în acest an procedura de divizare, în vederea externalizării Sucursalei Electrocentrale Craiova II. Informația apare într-un document postat pe site-ul companiei, potrivit căruia va fi constituită o nouă societate. Astfel, acționarii CE Oltenia vor discuta în ședința din 26 august “aprobarea demarării operațiunii de divizare simetrică a Societății Complexul Energetic Oltenia prin transmiterea părții din patrimoniu aferentă Sucursalei Electricentrale Craiova II unei noi societăți care va fi astfel constituit”, se arată în document.

“Va avea loc o divizare simetrică. Asta înseamnă că va avea loc o divizare a Sucursalei Craiova II cu același acționariat”, a explicat liderul sindical.

Chiar dacă procedura începe în acest an, va fi finalizată în 2023. “Conform planului de restructurare, divizarea se va face în ultimul trimetru al anului 2023, până atunci mai sunt mulți pași de făcut”, a spus Ion Vîlceanu.

Oricum, această termocentrală va funcționa pe avarie, câtă vreme 300 din cei 400 de salariați productivi vor îndeplini condițiile de pensionare pe legea care va intra în vigoare în a doua parte a lunii august.

Vizualizări: 3,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: